SAFE vokser, snart er vi tolv tusen

SAFE vokser, snart er vi tolv tusen

SAFE vokser jevnt og trutt, og vi nærmer oss tolv tusen medlemmer. Vi har som mål å organisere alle energiarbeidere på den norske kontinentalsokkelen.

SAFE har mange engasjerte medlemmer og tillitsvalgte på arbeidsplassene i de fleste bedriftene i energisektoren. Det er dere der ute som sprer det gode budskapet om felleskapet i vårt fagforbund.

SAFE i DeepOcean, SAFE i Tidewater og SAFE i SLB er klubbene som har vokst mest i sommermånedene.

Klubbleder i SAFE i DeepOcean, Rune Hundhammer, forklarer at bedriften DeepOcean har vokst i det siste. 

Rune Hundhammer, klubbleder SAFE I DeepOcean Foto: Privat
Rune Hundhammer, klubbleder SAFE i DeepOcean Foto: Privat

– Vi er så heldige å ha god vekst i bedriften, med mange nyansettelser. Dette i lag med aktivt arbeid fra de som allerede er medlemmer skaper veksten i klubben, sier han.

SAFE i DeepOcean har over lang tid hatt høy oppslutning blant offshoreansatte og landansatte på basene. 

– Våre medlemmer er veldig engasjerte i å verve de nye ansatte inn i klubben, de forteller dem om viktigheten av å stå sammen. I tillegg har vi stadig innmeldinger fra landansatte i andre avdelinger, her er tilbakemeldingene at de ofte anerkjenner jobben SAFE i DeepOcean gjør, det setter vi stor pris på, sier Hundhammer. 

Jeg tror verdien i medlemskapet og samhørigheten vi har som medlemmer er drivkraften vår.

– Som klubbleder, tror jeg det er viktig å gjøre seg lett tilgjengelig og være ærlig i tilbakemeldinger som gis. Mitt beste tips må være å fremsnakke sin egen klubb, om du er aktivt eller ikke like aktivt medlem, styremedlem eller sitter i arbeidsutvalget i klubben. Sett søkelys på alle saker som klubben løser som følge av samarbeid med bedriften, forteller han. 

Tor-Arne Jakobsen, klubbleder i SAFE i Tidewater, er for tiden på jobb i Verdal for Aker Solutions. SAFE i Tidewater har også vokst godt gjennom sommeren. Han sier at sjøfolk er klar for å kjempe for bedre lønns- og arbeidsvilkår.  

Tor-Arne Jakobsen, klubbleder SAFE i Tidewater Foto: Privat
Tor-Arne Jakobsen, klubbleder SAFE i Tidewater Foto: Privat

– Vi henger info om SAFE rundt om i båtene, vi snakker om SAFE og at vi må bli flere for å bli sterkere, slik at vi kan få på plass en tariffavtale, sier han. 

Tidewater har kjøpt opp Solstad, og snart vil de 86 medlemmene fra SAFE i Solstad bli overført til SAFE i Tidewater, dette vil skje i slutten av oktober. 

– Vi er fulle av optimisme! Vi trenger sårt at medlemmene ser resultatet av det arbeidet vi har lagt ned. Vi har en god plan og vi håper på at vi lykkes med å få på plass en tariffavtale for sjøfolk, sier Jakobsen. 

Folk ønsker å være en del av felleskapet 

Martin Skogland, klubbleder i SAFE i SLB, er fornøyd med at klubben vokser, også gjennom en rolig periode. Han mener verving skjer gjennom å være til stedet og gjennom et godt rykte.

Martin Skogland, klubbleder SAFE i SLB Foto: Rebecca Bjerga
Martin Skogland, klubbleder SAFE i SLB Foto: Rebecca Bjerga

– Det er medlemmene rundt om i feltet som verver, det er der felleskapet blir testet. Folk ønsker å være en del av felleskapet, sier Skogland.